ENERGIA 2017

1. aug. -  15.okt. 2017

PROGRAM    KONTAKT    PROJEKTY    PODPORA    INÉ

 

Projekt ENERGIA 2017 má 3 časti:


Prvá je intenzívny pracovno-divadelný workshop. Bude prebiehať v našich priestoroch - Pisztoryho palác, ľavé krídlo. Keďže až do mája prebiehala čiastočná rekonštrukcia (strecha, fasáda a okná), je potrebné všetky naše priestory vyčistiť, poupratovať a pripraviť divadelnú sálu, sklad i kanceláriu na novú divadlenú sezónu. To je hlavná náplň intenzívneho workshopu, ktorý bude prebiehať týždeň, podľa potreby i viac.


V druhej časti projektu vytlačíme publikáciu MedArt - methodological guide. Je to výsledok dvojročného projektu v rámci programu Erasmus+, ktorý sme koordinovali (končí v auguste 2017). Jeho hlavným výsledkom je publikácia MedArt, ale iba v elektronickej podobe. Práve vďaka tomuto projektu máme jedinečnú šancu túto knihu vytlačiť a použiť ju ako pracovný nástroj i médium na odovzdávanie skúseností.


Poslednou časťou projektu je odohranie 2 divadelných predstavení mimo Bratislavy. Pre náš tím je dôležité odísť, aspoň na krátky čas mimo každodennú rutinu. Práve divadelné zájazdy sú skvelý nástroj na sociálnu inklúziu. Fungujú veľmi silne dovnútra divadla (jedlo v reštaurácii, spanie v hotely...) i k divákom, ktorí sú často krát obyvatelia malých dedín, alebo miest, kde kultúra a divadlo nie je častým zvykom.

 
 

Projekt podporil:


Nadačný fond Slovenských elektrární v Nadácii Pontis